Groene school

Als school in Brussel vinden we het belangrijk om zoveel mogelijk groene zones in onze school te behouden. Zo hebben de architecten Tom Thys en Adinda Van Geystelen er voor gezorgd bij hun ontwerp dat er geen bomen gekapt hoefden te worden ze hebben het gebouw om die bomen heen ingeplant. De ruimte tussen de bomen en het schoolgebouw werd de speelplaats en de ontvangstruimte voor de kinderen en hun ouders. Het resultaat is een verrassende school.

 

 

 

 

 

Daarnaast houden we als school ook onze groentetuin bij. We hebben bakken voorzien waar zowel kleuters als leerlingen wekelijks onder begeleiding voor zorgen. Uiteindelijk zullen de gekweekte groenten onder andere gebruikt worden voor soep op school. Zo leren onze kinderen zorgen voor een stukje natuur.

 

Zorgen voor de natuur betekent ook recyleren en verantwoordelijkheid dragen.

 

 

X